Sunday, April 15, 2012

Tavaszi hangulatban / Feeling Springy

Jó régen jelentkeztem, mostanában kevesebb idő jut a hímzésre, a blogolásról meg inkább nem is beszélek... Annak ellenére, hogy megfogadtam, havonta egy oldalt haladok a vonattal, most sokkal nagyobb kedvem volt a Tavaszikerthez, ezért inkább azt folytattam. Túl sok sikert nem mondhatok magaménak, de ugye aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli! Befejeztem az egyik oldalán a keretet, elég szenvedős, de azért ez a második fele már jobban ment, mint az első. Azóta láttam egy kicsit módosított képet Ineke blogján, sokkal jobban tetszik, hogy a kis fákat a vastag kék Marlitt műselyem helyett egyszálas zölddel hímezte körbe, szerintem én is visszabontom és átcserélem.  (Az múltkori, csak angol bejegyzésért pedig elnézést, de iszonyatosan fáradt voltam, és mivel egy angolos blogról kaptam díjat, ezért neki köszöntem meg.)

It was quite a while since I managed to share something with you, but I do not have enough time even to stitch, not mentioning blogging... Despite my promise to finish 1 page of my train each month, in March I preferred to stick to Spring Knotgarden. I was not extremely successful, but as the Hungarian saying goes "who does not value the small, does not deserve the big one"! I finally finished the framing bushes on one side - it is really tough, but the second half was much quicker than the first. Since I backstitched the little bushes with blue I have seen a much nicer finish at Ineke's blog, with one ply of dark green instead of the Marlitt Rayon. I think I will frog and change them in the near future.


Chatelaine: Spring Knotgarden
Fonal/Floss: DMC + many silks as suggested in the kit
Anyag/Fabric: Zweigart antique white 32 ct Belfast

6 comments:

Rahenna said...

It's so beautiful! Thank you for posting such detailed pictures, it's very inspiring. :)

Rita said...

Wow! Nagyon aprólékos és szép munka! Gratulálok!

Ewa said...

Your spring knotgarden is breathtaking!

Anne said...

So beautiful Agi!! I love this design and you are doing an excellent job!!

Ildi said...

Kedves Ági!
Gratulálok a színvonalas munkáidhoz! Még csak most találtam rá a blogra, máris egy kéréssel fordulnék hozzád. Esetleg el tudnád nekem küldeni a Spring Knotgarden című kép leszámolható mintáját? E-mailben megírnám, hogy miket tudok küldeni cserébe:) Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Ildi

Ildi said...

Jaj, lemaradt az e-mail címem: szokeildiii@freemail.hu
Köszönöm!:)