Monday, May 21, 2012

IHSW ősziesen - Autumnal IHSW

Most hétvége elvileg a hímzésnek, gyakorlatilag a családnak szentelődött, de egy kicsit azért haladtam az Őszikerttel. Nagyon szép ez a rész amit most hímzek, de rettenetesen megszenvedtem, mire rájöttem hogy is működnek a Jessica öltések. Ezek a kis kék kör alakú őszirózsák oldalt, és az elsőnek minimum 10x nekifutottam és visszabontottam mire jó lett. Még nem tökéletes, de rajta vagyok... Ez az Őszikert utolsó része, 2 oldalt a kék és narancs virágok (őszirózsa és napraforgó, csak hogy tudjátok :))) ) valamint a sarkokban a csipkebogyók, és utána már csak a gyöngyözés és kész! Kattintsatok a képre, hogy jobban látszódjon.

This weekend - in theory - was about IHSW and stitching, but life and family was calling me, so there was only a small progress on the last part of Autumn Knotgarden. This part is really beautiful, the blue Auster flowers, orange sunflowers, and the rosehips in the corners are pleasure to look at, but I had quite a fight with the Jessica stitches in the Austers. I started and frogged the first at least 10 times, maybe more, till I gave up, asked some help from the yuku forum, and with this help I managed to stitch after the 3rd trial:))) Still not perfect, but working on, there is 8x8=64 jessicas around the center, way to improve! This is the last part of the design, after finishing the corners, the top and the bottom sides only the beading remains, and ready! Click on for the details


Chatelaine: Autumn Knotgarden
Fonal/Floss: DMC + many silks as suggested in the kit
Anyag/Fabric: Zweigart antique white 32 ct Belfast

Sunday, May 13, 2012

Haladok, haladok - I am on my way

Befejeztem a 18. oldalt a vonatból, bár a sok munkám miatt kicsit lassabban, mint terveztem, de kész! Nézzétek a keretet, már csak 2 van hátra, de egy kicsit félreteszem az Őszikert miatt. A nagynál már érdemes kattintani, mert olyan hatalmas, hogy nem látszik a fotón rendesen.

I have finished page 18th of the train, due to the huge amount of tasks at work a little later than planned, but at least it is ready! Look at the sideline, there is only 2 pages left, but now I am going back to Autumn Knotgarden. For the full picture click on the second photo, it is so big you cannot see the details on the small one. Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida

Thursday, May 3, 2012

Dilemma

A hosszú hétvégén  nagyon jól haladtam a vonattal, a új oldalnak 2/3a készen van. Tiszta felüdülés volt az előző oldal rengeteg színváltása után a nagy egységes felületeket kitölteni. De most nagy dilemmába kerültem, szívem szerint, ha már ilyen lendületben vagyok, akkor befejezném ezt az oldalt, és csak akkor kezdeném az Őszikertet.

De! Tegnap megérkezett az Őszikert befejező része, és nagyon kíváncsi vagyok rá, valamint az sem elhanyagolható, hogy beneveztem a Chateleine befejező versenyre, és ott május 31 a határidő, hogy kész legyen az Őszikert is. A tavaszikert esélytelen, és ha vonatozok, az Őszikert sem biztos. Szóval hezitálok, hezitálok. Addig is 2 fotó:

In the long weekend I made a real good progress on my little train, 2/3 of the new page is ready. It was a real pleasure to fill in the big homogenous blocks after the confetti of the prevoius page. But now I am facing a big big problem. To tell you the truth I would rather finish this page till I am in the mood, and start Autumn Knotgarden only after that.

But! Yesterday the last part was published, and not only I am really curious of the final design, but I entered the Chatelaine WIP Killing Contest, where the deadline is 31 May to finish my WIPs. Spring KG is out of the question, but Autumn is feasible - but it is in a real danger if I stick to my train now. So I have a Dilemma. But till I am hesitating here you are some photos:


Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida