Saturday, August 31, 2013

Új szenvedély - New passion

Jól eltűntem, de megvan rá az okom: beleugrottam a foltvarrásba. Már több, mint egy éve nézegettem Lynette Andson Fernhill mintáját, de nem akartam még egy új hobbit találni, hisza régire is alig van időm. De azután győzött a szívem, amit egy éven keresztül ennyire akarok, az tényleg kell. Úgyhogy kapóra jött, hogy pont indult foltvarró tanfolyam nyár közepén, és Andris is nagyszülőkkel volt hétközben a bölcsiszünet miatt, úgyhogy belevágtam! A gyökerek persze nincsenek messze, a hímzés  megmaradt, mégha nem is keresztszem, hanem sima kontúröltés is a kép. És ami hihetetlen - mennyire haladós! Itt még csak a kezdet, de jön a folytatás is!

I have disappeared for a while, but I have good reason: Yes I have a new hobby, it is patchwork. I was thinking about Lynette Anderson's supercute desing, Fernhill, for almost a year, but I did not want to start another time, space (and money) consuming hobby. But after a year I convinced myself:   It is a must! And I found a beginners course close to our flat, grandparents wanted holiday time with the little one, so everything was perfect. However, I do not forget my roots, so I started with some stitching. I was surprised how quick it goes compared to cross stitch - well it is only backstitching, so my needdles are flying. These are the photos I took a month ago, and next time I will show the result!

3 comments:

Fidike said...

Annyira jól néz ki! Én is nagyon szeretem a különböző technikákat kombinálni. Kiváncsi vagyok, milyen lesz a végeredmény és persze a tervező nevére is:).

Ineke said...

Patchwork is very addicting! And a great rotation with stitching. Your Fernhill is lovely.

Mii Stitch said...

Have fun with the patchwork :)