Thursday, January 26, 2012

Tralala Nina fonalaival / Tralala with Nina's threads

Tegnap megkaptam Nina fonalait a postástól (a történet itt), és gyönyörűek. Gyorsan neki is fogtam a Tralala Jardin d'été mintának, legyen egy kis nyár a télben! A fényviszonyok nem igazán kedveztek a színeknek, talán a közeli adja legjobban vissza az eredetit. Elhatároztam, hogy kipróbálom a fonalfektetést (railroading), eddig jól megy, de a színátmenetes fonal miatt teljes x-ket varrok, a hátulja egy nagy dzsumbuj, és nem igazán lesz egyenletes a végeredmény, valamit ki kell találnom erre. Bármi ötletet, tanácsot szívesen fogadok!

Yesterday I had received Nina's threads from the postman (story behind is here), and I quickly started to stitch Jardin d'été from Tralala. A little summer in the big winter! The light is not very good for the colours, maybe the closeup is the closest to the original. This is the first time I tried railroading, I hope I can manage it, until now it does not seem to be terrible. But I am fighting with the full crosses I use due to the hand dyed variegated floss, I do not like the final effect, and the back is mixed up. All  advice is appreciated!
Jardin d'été (Tralala)
Fonal/Floss: Nina's Threads
Anyag/Fabric: Zweigart Lugana 32ct antique white

3 comments:

Pauline said...

Beautiful start!

Anne said...

I think the effect is lovely! It takes some getting used to stitching with overdyed floss. I see your stitches are really neat and tidy. I've tried railroading but it doesn't quite work for me plus it takes so long. The design is so pretty!!

Joysze said...

Agi, I think your stitches are looking beautiful. As for the back, no one will see it, so I'd let it be. :)