Friday, July 15, 2011

Fejvesztve / Headless HAED

Van egy cég. A nevük Heaven and Earth Design. Kifejezetten erős idegzetűeknek (vagy teljesen bolondoknak?) alkotnak mintákat. Icipici felbontással, hihetetlen sok színnel, rengeteg konfettihímzéssel dolgoznak. Ez azt jelenti hogy sok elszórt 1-2 szem van azonos színből, úgyhogy folyamatosan kell cserélgetni a cérnákat. Főleg fantasy képeik vannak, és egy nagyon megtetszett.

There is a company. The name is Heaven and Earth Design. They are not for the weak hearted - or shall I say they are for the real fanatics? Miniature design, huge amount of colours, many confetti stitches, meaning many little parts around with only 1-2 stitch of the same colour, so you have to change the floss all around the clock. They produce mainly fantasy pictures and I have found a real nice one:

Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida

Gondolkodtam, gondolkodtam és belevágtam. A kép 100 féle (mármint konkrétan 100különböző színárnyalatú) fonalat használ, a teljes mérete kb 40x90cm. A mintaív összesen 22 lapból áll, egy lap, ha éjjelnappal ezen dolgozom akkor 2 hét, normál tempóban kb 1 hónap.  Most itt tartok, 7 oldal, azaz a harmada van készen. Remélem Andris értékeli ha kicsit nagyobb lesz...

I was thinking, thinking... and started! The pattern uses hundred different colours - and 100 is not a figure of speech, the size is 40x90 cm. The pattern consists of 22 pages, one page takes 2 weeks if I work overtime, normal speed is 1 month/page. Now I am in the middle of the 7th page, this is the third of the project. I hope Andris will appreciate when he grows a little...
Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida

3 comments:

margom said...

Minden elismerésem a tiéd, kitartást a varráshoz, mert biztosan nagyon szép lesz. örülök, hogy van egy blogod, látogass el másokhoz is legyél az olvasójuk, így tudod egy kicsit reklámozni a blogodat. Érdemes, mert nagyon szép munkáid vannak és rengeteg, ötletet, játékot találsz majd mások oldalán.

Anik said...

Kb. ugyanazt akartam mondani, mint Margó. Nem semmi képet hímzel, ilyen lendülettel, és hímzési kedvvel a "társaság krém"-jéhez tartozhatsz. :)))
Rajtad tartom a szemem ....... :)))))))))

Agi said...

kösz lányok a bíztatást, mindig jól jön!