Monday, July 25, 2011

Vigyázz, Kész! (Rajt) / Ready (Steady, Go)

Befejeztem a mandalám, ha nem is a múlt héten, de egy kicsit megnyújtva a hetet ma. A Kedves Keretező megígérte, ha holnap beviszem, akkor csütörtökre készen lesz, ami azért fontos, mert péntek reggel vinni szeretném a szüleimhez. Ugyanis azt találtam ki, övék lesz a mandalasorozat - ha jól mutat náluk.

I have finished my mandala, not last week, but lengthening it a bit more - today. Dear Framing Lady promised my to finish it by Thursday, what is important because Friday mornig I want to take it with us to my parents. I decided to give the Mandala series to my mum - if we can find a good place for them.

Mivel elég nagy  ház, biztosan lesz olyan hely ahol jól fog mutatni! Első körben az étkező a célpont, bár kicsit szkeptikus vagyok a kézzel faragott népi székek és aranyozott keretben lévő gyöngyös aranyos mandala kompozícióban, de majd meglátjuk. Lehet, hogy győz az eklektika, és a kézművesség összesimul. Vagy nem. De akkor keresünk másik zugot nekik. Sőt, Nekik! Íme a 3. gyönyörűség, bár a jobb oldali, gyöngyös kép éjszakai fénynél készült és emiatt nem igazán adja vissza a színeket, holnap ha lesz kedvem (időm) lecserélem.

Since my parents' house is quite big, I am positive that we can find a perfect location. First try is for the dining room, but I am a little sceptical concerning the carved handmade folk chair vs gilded beaded mandala composition, but maybe fusion design rules...If not, we are going to find another wall. The 3rd mandala is shown below. The photo on the right was taken during the night, so the colours are not that perfect, but I had no time to make one by daylight.
Chatelaine: Mini Mandala Garden I/2
Fonal/Floss: DMC, Caron Waterlilies, Petite Treasure Braid
Anyag/Fabric: drapp aida - még ezt is ki kell deríteni pontosan micsoda ...

És egy közeli / Close up:

A Kedves Keretező amúgy már törzsvendégként kezel - mivel alig egy saroknyira vannak, és szépen dolgoznak, ezért mindig hozzájuk viszem a képeimet keretezni. Segít kiválasztani, hogy milyen legyen a fa, a paszpartu, és az sem zavarja, hogy közben Andris lelkesen próbálja lebontani a boltot - ebben persze bőszen akadályozom, és eddig én győztem!

The Dear Framing Lady takes me as a regular - they are very close, working nicely, so I took all my finishes to them. She helps me to chose the frame, the paper, and does not mind that Andris (my son) tries to rearrange the whole shop - of course being a good mum I am against all reconstruction and until now I've been winning!

2 comments: