Thursday, October 27, 2011

Tavaszi haladás / Spring progress

Mostanában a Tavaszikerten szorgoskodom, bár jóval lassabban haladok, mint gondoltam. Rájöttem, legjobban az lassít le, amikor hasonló színárnyalatokkal kell dolgoznom, ehhez valahogy nincs kedvem. És a keretben lévő virágok háttere 4féle kék. Szóval küzdök, de haladok. El sem tudom képzelni, hogy hogyan bírják ezt akik olyan HAED képet választanak, ami mondjuk a zöld, vagy a bordó 100féle árnyalatából áll...

I've been working on Spring Knotgarden recently, althought my progresss is much slower than expected. I realised the worst is for me when I have to use several shades of the same colour, I loose my speed. And the background of the flower medallions is 4type of blue. So I am fighting. I cannot imagine how do people manage to finish a HAED using 100 shades of crimson or green...

 
Chatelaine: Spring Knotgarden
Fonal/Floss: DMC + many silks as suggested in the kit
Anyag/Fabric: Zweigart antique white 32 ct Belfast

Ja és faragtam Halloween tököt, ez eddig nem volt nagyon divat Magyarországon, de Andrisnak nagyon tetszett. Mindig szalad az ablakhoz (ugyanis kivülről kukucskál be a tök) és mutogatja, hogy töö, töö!

And I was also carving a Halloween pumpkin. It is not a custom in Hungary, but Andris really liked it. He runs to the window (the pumpkin is peeping into the flat from outside) and shows me that töö, töö (tök is pumpkin is Hungarian - another language lesson)

Happy Halloween!

Friday, October 21, 2011

Változott a taktika / New strategy

Folytattam a Tavaszikertem, de új taktikát találtam ki. Nem részenként hímzem, mert a 2. rész első negyedétől eléggé besokalltam, hanem negyedenként! Most a 2. és a 3. részből is befejeztem az oldalsó darabot, és büszkén mutatom nektek életem első blackwork mintáját. Először kicsit aggódtam, mert a kontúrozás nem tartozik a kedvenceim közé, de ez sokkal gyorsabb és mutatósabb volt. A szélső részen pedig megtanultam a rizsöltéseket. És a módszerváltás bevált - amennyire megszenvedtem a 2. résszel (ez a keretben lévő kék virág szára és háttere) annyira gyorsan és könnyen ment a 3, a blackwork és a rizses fehér bimbók, és a nagy kék virágok, amelyek jessica öltéssel készültek.

I was continuing my Spring Knotgarden, but I have introduced a new strategy. I do not follow the parts, because  the 1st quarter of Part 2 was a little bit over the line, but I do the quarters of design. I have finished the right side of Part2 and Part3, and I proudly present my very first blackwork. I was worried a little, because backstitching is not my favourite, but it was much easier and quicker. And I also managed the art of  rice stitches. And changing the strategy was useful - I did not like part 2 (the leaves and the background of the blue flower) but part 3 was really fun: blackwork, rice stitch of the small white flowers, and the jessicas for the big blue flowers.

  Rizsöltés / Rice stitch                    Blackwork

Chatelaine: Spring Knotgarden
Fonal/Floss: DMC + many silks as suggested in the kit
Anyag/Fabric: Zweigart antique white 32 ct Belfast

Sunday, October 16, 2011

IHSW Tavaszváró / Waiting for the Spring

Bár még az ősz közepén járunk, az  IHSW tiszteletére belekezdtem a Tavaszikertbe. A 4 kertévszakból ez fogott meg legelőször, és alig fél év késéssel becsatlakoztam a csapatba. Nagyon szép a minta, az anyag, a fonalak, szóval valami gyönyörűség ezt hímezni. Egy picit változtattam az eredetin, a sarkokban lévő virágok (héricsek?) eredetileg halványrózsaszín és sárga átmenetes fonallal (Caron Waterlilies Fragipani) lettek volna, de a törtfehér anyagon egyáltalán nem látszottak, pedig kár lenne értük. A csillogós fotózás tiszteletére még a nap is kisütött, szóval semmi sem áll a képek útjába. És hogy lássátok hogyan készült, több fázisfotót is felteszek:

Althought it is only midAutumn, I have started Spring Knotgarden for  IHSW. From the 4 seasonal knotgardens this is my favourite, and with a small, half-year lag I have joined the team. The pattern, the fabric, the floss is beautiful, it is soooo much pleasure to stitch! I have slightly changed the original, the flowers in the corners are supposed to be a very light yellowish pink (Fragipani of Caron Waterlilies), but on the antique white Zweigart they are kind of invisible, and it would be a shame not to show their fragile little petals. As a tribute to the design (or maybe to help my almost nonexisting photo skills) the  the sun came out to see all the sparkling. In the next pics I will show you how it was done:

1. Sima keresztszemes hímzés DMC, selyem és metálfonalakkal. Simple stitches with DMC, silks and metallics:

2. Seciális öltésekkel kiegészítve - Speciality stitches added:

3. Gyöngyökkel - Beaded

4. És az 1. rész vége, a kövek is felbiggyesztve - And end of Part1, sparklies included:

Chatelaine: Spring Knotgarden
Fonal/Floss: DMC + many silks as suggested in the kit
Anyag/Fabric: Zweigart antique white 32 ct Belfast


Thursday, October 13, 2011

Könyvek a polcon / Books on the shelf

Befejeztem a sárkányka 12. oldalát, ezzel már majdnem a 2/3-a kész. Felkerültek a könyvei a polcra, bár eléggé megszenvedtem a rengeteg varázscsillaggal, ami az aranykocsiból repült kifelé. A vonatfüstről meg inkább nem is beszélek, minden öltés más színnel készült, de legalább mutatós lett. És mielőtt elfelejtem: újra eltelt egy hónap, és itt az IHSW, a jobboldali logo alatt a részletek!

I have finished the 12th page of my dragonling, almost 2/3rd is ready. His books are on the shelf, but the magic sparks of the golden carriage gave me quite a hard time. And I would rather not talk about the smoke of the train, where every single stitch has a different colour, but at least it is really nice. And before I forget: a month went by, and IHSW arrived again, check out the logo on the right side for details!


Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida

Saturday, October 1, 2011

Szeptemberi szüret / September Harvest

A szeptember nagyon gyümölcsöző volt a hímzéseim terén (is).
Hoppá, még felsorolni is elég! Ezen túl befutott minden eddig elveszettnek hitt csomagom, bár az egyik a feladóhoz, de legalább meglett az is. Beneveztem az IHSWbe, és ennek következtében találtam rengeteg jó blogot, és sok-sok új követőt. Akiket ezennel üdvözlök és köszönöm a sok kedves megjegyzést!

September was really fruitful (not only) from the stitching point of view.
Wow, it is quite a lot even to list them! Moreover, all of my packages and their corrections arrived - one to the sender, but better than nowhere...I participated in IHSW and met a bunch of fabulous blogs and gained a lots of followers. A big welcome to all of my dear new and old followers, and thanks for your nice comments!


Sárkányka és a csoki / Dragonling and his chocholate

A sárkánykám kapott egy fél vagon sütit és egy jó nagy darab csokit.
My dragonling received half a carriage of cookies with a big piece of chocholate.
Train of Dreams (HAED)
Fonal/Floss: DMC
Anyag/Fabric: 18 white aida